Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2010-06-23 15:56


Nyheter från Hälso- och sjukvårdsnämnd 5

Ökad samverkan för God vård i Södra Skärgården


För att utveckla en långsiktigt hållbar och samordnad hälso- och sjukvård i Göteborgs södra skärgård betonar hälso- och sjukvårdsnämnden för centrala och västra Göteborg (HSN 5) vikten av samverkan mellan vårdaktörerna.

Nämnden kommer att översända ett antal synpunkter till Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) med förslag på förbättringar av sjuktransporterna i Södra Skärgården.

 

En rapport om hälso- och sjukvården i Södra Skärgården presenterades idag vid nämndens möte. Nämnden ställde sig bakom rapportens om en strukturerad samverkan mellan hälso- och sjukvårdens aktörer i Södra Skärgården. Vidare översänds ett antal synpunkter till SU, bland annat för beaktande i kommande upphandling av sjuktransporter.

Nämnden har de senaste åren engagerat sig i ett antal frågor rörande hälso- och sjukvården i Södra Skärgården. Dessa har bland annat handlat SU:s upphandling av sjuktransporter. Nämnden kommer att översända synpunkter till SU med tanke på Södra Skärgårdens speciella förhållanden.

Det är viktigt att hälso- och sjukvården har en samlad lösning där samtliga parter ingår, där det finns en tydlig ansvarsfördelning och ett effektivt utnyttjande av resurser. Detta är också något som vårdaktörerna pekar på; behovet av gränsöverskridande arbete för att skapa en God vård.

Rapporten är framtagen på uppdrag av nämnden i december 2009. Uppdraget innebar att ta fram förslag till helhetslösning av utbudet av hälso- och sjukvård, samverkan mellan aktörerna och jourberedskap när det gäller ambulanstransporterna i Södra skärgården.

 

Rapporten finns på nämndens hemsida; www.vgregion.se/hsn5



Kontaktperson: Ordförande Frank Andersson (S), tfn 0705-41 72 96, frank.andersson@vgregion.se
1:e vice ordförande Magnus Berntsson (KD) tfn 0707-14 47 39, 2:a vice ordförande Karin Greenberg (C) tfn 0706-85 07 00


Läs meddelandet som PDF