Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2009-05-04 06:00


Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämnd 11, Hisingen, 2009-04-29

Resurser till Handikappförvaltningen


Projekt kulturdialog

Nämnden beslutade på sitt sammanträde den 29 april om att finansiera Projekt Kulturdialog. Projektet finns inom handikappförvaltningens habilitering och innebär att en ny metod kommer att prövas för att på ett bättre sätt möta invandrarfamiljernas olika behov. Arbetet påbörjas under 2009 med talpedagog och specialpedagog samt en koordinator som ska pröva olika samtalsformer, arbeta fram modeller och koordinera föräldrautbildning.

Delårsrapport mars 2009 för HSN 11

Nämnden beslutade på sitt sammanträde den 29 april att godkänna delårsrapporten per mars 2009. Budgeten för nämnden är fortsatt i balans.

Nämndens mål är att arbeta långsiktigt för en väl fungerande närsjukvård och för att möta den ökade ohälsan. Utvecklingen av den nära vården på Hisingen är i fortsatt fokus för nämnden. En behovsanalys av invånarnas behov av hälso- och sjukvård har tagits fram och kommer att ligga till grund för kommande arbete med beställning av vård. Nämndens avtal med Capio Lundby sjukhus går ut 2001-12-31 och ett arbete har påbörjats med att förbereda en ny upphandling.

Avtal med Bräcke Diakoni

Västra Götalandsregionen har genom nämnden ett avtal med Bräcke Diakoni om habiliteringsinsatser för barn och ungdomar med svåra funktionsnedsättningar som bor på Bräcke Östergård. Avtalet går ut 2009-12-31. Nämnden beslutade på sitt sammanträde att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att teckna nytt avtal med Bräcke Diakoni om habiliteringsinsatser.

Yttranden

Nämnden beslutade på sitt sammanträde den 29 april om yttrande över förslag till klimatstrategi och förslag till reviderade riktlinjer för informationssäkerhet. Båda förslagen ställer sig nämnden positiv till.

Det är angeläget att Västra Götalandsregionen tar sin del av ansvaret för de viktiga övergripande klimatfrågorna och att fokusområden som tagits fram beaktas i t.ex. överenskommelser och samarbeten. Revideringen av riktlinjerna för informationssäkerhet sker främst utifrån ny patientdatalag. Nämnden betonar vikten av tydliggörande av roller och ansvar i informationssäkerhetsarbetet.

För ytterligare information besök www.vgregion.se/hsn11



Kontaktperson: Mariella Olsson, ordförande, 0768-915949,
Erland Lundell, förste vice ordförande, 0706-293821, Vivi-Ann Nilsson, andre vice ordförande, 0704-533700


Läs meddelandet som PDF