Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2008-10-29 06:00


Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämnd 11, Hisingen 2008-10-27

Budget 2009 - bättre tillgänglighet


Detaljbudget 2009 för HSN 11

På sitt sammanträde den 27 oktober beslutade nämnden godkänna detaljbudgeten för år 2009. Nämnden kommer under året att göra olika satsningar inom hälso- och sjukvården. Arbetet med tillgänglighet och god kvalitet i vården kommer att fortsätta liksom arbetet med behovsanalyser och uppföljning för att möta invånarnas behov av hälso- och sjukvård.

Befolkningstillväxten på Hisingen är stor och där med ökar även behovet av hälso- och sjukvård. För att möta dessa behov behöver den nära vården byggas ut. En viktig del av arbetet är att öka tillgängligheten till närsjukvården för funktionshindrade.

Arbetet kommer att intensifieras under 2009 där analys och behovskartläggning kommer att utgöra stora delar.

 

”Det goda livet” – ny policy för folkhälsa

Nämnden har beslutat om sitt yttrande över remissen ”Det goda livet ” som är ett förslag till ny folkhälsopolitisk policy för Västra Götaland.

I sitt svar fokuserar nämnden på de utmaningar som arbetet med folkhälsan står inför;

jämlika och jämställda levnadsvillkor, trygga och goda uppväxtvillkor, livslångt lärande, ökat arbetsdeltagande, åldrande med livskvalitet samt goda levnadsvanor.

Nämnden ser att utmaningar kommer att finnas i den ökade segregationen i samhället och i att kunna ge alla barn och unga trygga uppväxtvillkor.

 

Bättre fysisk tillgänglighet

Enligt lag ska enkelt avhjälpa hinder i den fysiska miljön vara genomförda senast vid utgången av 2010. Nämnden beslutade på sitt sammanträde att ge hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att se över vad som kommer att göras för att öka den fysiska tillgängligheten.

 

Psykosocialt stöd för invånarna på Hisingen

Den rådande finanskrisen har drabbat och kommer att drabba många Hisingsbor. Nämnden beslutade på sitt sammanträde att ge hälso- och sjukvårdchefen i uppdrag att göra en inventering av vilka resurser som finns i hälso- och sjukvården för att möta olika psykosocial behov hos invånare på Hisingen som drabbats av den finansiella krisen.

 

 

För ytterligare information besök www.vgregion.se/hsn11



Kontaktperson: Mariella Olsson, ordförande, 0768-915949,
Erland Lundell, förste vice ordförande, 0706-293821, Berndt Rhodin, andre vice ordförande, 031-3669038


Läs meddelandet som PDF