Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2009-03-26 06:00


Sammanträde med hälso- och sjukvårdsnämnd 11, 2009-03-24

Prioriteringar inför 2010


Mål och inriktning 2010

På sitt sammanträde den 24 mars beslutade nämnden om mål och inriktning för arbetet under 2010. Dokumentet ligger till grund för arbetet med avtal och överenskommelser inför 2010. Nämnden kommer fortsatt att fokusera på folkhälsa. Det hälsofrämjande perspektivet ska genomsyra all verksamhet som nämnden beställer. Att tidigt fånga upp personer med ohälsa är viktigt för att förhindra utvecklingen mot allt högre sjuklighet på Hisingen. Fokus kommer även att finnas på barn och unga där ett arbete kommer att starta för att förbättra vårdkedjorna inom barn- och ungdomssjukvården. Samtliga basverksamheter, MVC, BVC och ungdomsmottagningarna skall erbjuda tidiga och förebyggande insatser till barn och unga som riskerar att utveckla psykisk ohälsa.

Lokal folkhälsoplan

Nämnden beslutade på sitt sammanträde den 24 mars att godkänna den lokal folkhälsoplanen för Hisingen. Planen innehåller mål för folkhälsan inom olika områden så som barn och unga samt tandvård. Den lokala folkhälsoplanen kommer även att ligga till grund för arbetet med att inför 2010 teckna lokal folkhälsoavtal med stadsdelarna på Hisingen.

Remiss; Ny förvaltningstillhörighet för Angereds Närsjukhus

Nämnden har av regionstyrelsen getts möjlighet att yttra sig över ny förvaltningstillhörighet för Angereds Närsjukhus. Nämnden beslutade på sitt sammanträde om yttrandet. Nämnden är positiva till en ny styrelse för Angereds Närsjukhus. Det bör klarläggas hur länge eller till vilken del i processen styrelsen har i uppdrag att verka.

För ytterligare information besök www.vgregion.se/hsn11



Kontaktperson: Mariella Olsson, ordförande, 0768-915949,
Erland Lundell, förste vice ordförande, 0706-293821, Vivi-Ann Nilsson, andre vice ordförande, 0704-533700


Läs meddelandet som PDF