Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2012-10-31 09:00


Skrivelse om psykiatrin efter nämndmöte


Tisdagen den 30 oktober sammanträdde hälso- och sjukvårdsnämnd 11 Göteborg, Hisingen. Under sammanträdet togs bland annat beslut om en skrivelse till Sahlgrenska Universitetssjukhuset angående den föreslagna stängningen av den öppna psykiatriska mottagningen på Hisingen.

Nämnden är bekymrad över vilka konsekvenser en stängning av den öppna psykiatriska mottagningen Affektiva 2 kan få för patienter på Hisingen.

Vid dagens sammanträde, som dessutom hölls öppet för allmänheten, hölls samråd mellan hälso- och sjukvårdsnämnd 11 och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Nämnden befarar att de negativa konsekvenserna av en stängning av Affektiva 2 inte är tillräckligt belysta i den organisationsutredning om psykiatrin som ligger till grund för en eventuell stängning.

– Nämnden är enig och ser inte en stängning som en lösning på psykiatrins organisering. Vi anser att öppenvårdspsykiatrin på Hisingen ska behållas och utvecklas, säger Elise Norberg Pilhem (V), ordförande i HSN11.

Beslutet om skrivelsen justerades omedelbart. Se protokollet och skrivelsen här. Resterande protokoll från sammanträdet justeras den 13 november.



Kontaktperson: Elise Norberg Pilhem (V) 0727-28 50 90


Läs meddelandet som PDF