Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Göteborg
2009-05-29 17:18


Pressmeddelande från hälso- och sjukvårdsnämnd 5

Tre förslag för Frölunda Närsjukvårdscentrum


Hälso- och sjukvårdsnämnden för centrala och västra Göteborg har idag beslutat att det ska tas fram en konsekvensbeskrivning för verksamhet och kostnader av tre olika lokallösningar för närsjukvården i väster. Uppdraget ska redovisas för nämnden i september.

 

Planering av ett närsjukvårdscentrum vid Frölunda Torg har pågått sedan hösten 2007. Arbetet med att utreda förutsättningarna har pågått på olika plan. Ett arbete med kartläggning kring verksamhetsnyttan har gjorts i arbetsgrupper inom sex olika verksamhetsområden:

      Rörelseorganens sjukdomar

      Neuropsykiatri för barn och ungdomar

      Familjehälsa

      Äldre multisjuka

      Folkhälsa

      Vuxenpsykiatri

 

Arbetet med utvecklingen av Frölunda Närsjukvårdscentrum har även utgått från en om- och tillbyggnad av del av lokalerna vid Frölunda Torg. I det arbetet har det framkommit komplikationer för verksamheterna med den föreslagna lokaliseringen. Därför ska nu ett annat tomtalternativ studeras.

 

Arbetet med närsjukvårdsutvecklingen i Väster har utgått från nämndens strukturdokument om utformningen av närsjukvård, lokalbehov hos olika sjukvårdsverksamheter och möjligheter till eventuella verksamhetsmässiga vinster vid en eventuell samlokalisering.



Kontaktperson: Ordförande Frank Andersson (S) tfn 0705-41 72 96,
1:e vice ordförande Magnus Berntsson (KD) tfn 0707-14 47 39, 2:a vice ordförande Karin Greenberg (C) tfn 0706-85 07 00


Läs meddelandet som PDF