Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2008-04-24 15:00


Beslut från Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg


Förslag till mål och inriktning för nästa år har fastställts av Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg idag. Bland annat ska nämnden tillsammans med sjukvården arbeta fram en strategi för att rekrytera läkare till Skaraborg.  

Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg har idag beslutat om förslag till mål och inriktning för år 2009. Dokumentet ska ligga till grund för den preliminära budgeten och visar vilka områden nämnden vill prioritera under nästa år. Några av de prioriterade målen 2009 är:

  • Äldre och personer med kroniska sjukdomar ska erbjudas en fast läkarkontakt eller annan vårdkontakt.
  • Hälso- och sjukvården ska i mötet med patienten stödja och motivera patienten till förändringar i sin livsstil.
  • Tillgängligheten till tolk för döva och hörselskadade ska öka.

Dessutom har nämnden gett i uppdrag till hälso- och sjukvårdschefen att tillsammans med Primärvården och Skaraborgs Sjukhus utarbeta en gemensam strategi för läkarrekryteringen till den samlade offentliga hälso- och sjukvården i Skaraborg.

Upphandling av läkarmottagningen i Timmersdala

Sedan tre år tillbaka har primärvården haft problem att bemanna läkarstationen i Timmersdala, för tillfället är mottagningen bemannad med stafettläkare. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i dag att genomföra en upphandling av mottagningen, som ska innehålla läkare, sjuksköterskor och teammottagningar. Verksamheten ska drivas i samma lokaler som tidigare och upphandlingen ska gälla från januari 2009.



Kontaktperson: Gunbrith O Palo, hälso- och sjukvårdschef 0705-32 66 89, Lars-Erik Lindh (s) ordförande 0708-43 62 51, Sewon Ekberg (fp), 2:e vice ordförande 0708-67 15 97


Läs meddelandet som PDF