Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2008-05-21 15:00


Beslut från Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg


Ett speciellt kompetensteam för barn och ungdomar som har en förvärvad hjärnskada ska skapas i Skaraborg. I dag beviljade Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg pengar till handikappförvaltningen för att under året utbilda personer som ska ingå i teamet.

Uppkomsten av en förvärvad hjärnskada hos ett barn innebär alltid en dramatiskt påverkan på patienten och dennes familj. Att arbeta med rehabilitering av en förvärvad hjärnskada kräver specifik kunskap och det finns starka skäl att kraftsamla habiliteringens resurser så att varje ny remiss handläggs av ett speciellt team. De yrkeskompetenser som kommer att specialiseras inom teamet är arbetsterapeut, kurator, läkare, pedagog, psykolog samt sjukgymnast.

Team Sittande

Ytterligare ett projekt för att förbättra insatserna till brukarna inom habiliteringen beviljades pengar av hälso- och sjukvårdsnämnden. Ett specialiserat Team Sittande ska arbeta med att lösa flerfunktionsnedsatta brukares problem med att finna ett fungerande sittande. Kostnaden för de båda satsningarna delas mellan de båda hälso- och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg.

Månadsrapport april

Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg godände i dag månadsrapporten för april månad. Resultatet för perioden januari - april är -10,9 miljoner kronor, men helårsresultatet för 2008 förväntas bli positivt, +10,5 miljoner kronor.



Kontaktperson: Gunbrith O Palo, hälso- och sjukvårdschef 0705-32 66 89, Lars-Erik Lindh (s) ordförande 0708-43 62 51, Bengt Sjöberg (m) 1:e vice ordförande 0705-83 64 63, Sewon Ekberg (fp), 2:e vice ordförande 0708-67 15 97


Läs meddelandet som PDF