Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2008-04-23 16:00


Beslut från Hälso- och sjukvårdsnämnden Västra Skaraborg


Hälso- och sjukvårdsnämnden Västra Skaraborg beslutade i dag att avbryta upphandlingen av vårdcentralen i Grästorp. Bakgrunden är att det företag som idag driver vårdcentralen överklagat upphandlingen till Länsrätten, samtidigt som den föreslagna vårdgivaren dragit tillbaka sitt anbud.

Nämnden beslutade i dag att upphäva det tidigare tilldelningsbeslutet och att upphandlingen ska avbrytas. Carema Primärvård AB som i dag driver vårdcentralen kommer att fortsätta bedriva vård i Grästorp året ut.

- Vi kommer naturligtvis se till att det finns primärvård i Grästorp även efter nästa årsskifte, säger Bengt Andersson (c) ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden Västra Skaraborg.

Köerna till MR-undersökningar måste kortas

Installationen av de nya MR-kamerorna till Skaraborgs Sjukhus är försenad. Under förra året hade sjukhuset ett avtal med djursjukhuset i Skara om MR-undersökningar för humanpatienter. Hälso- och sjukvårdsnämnden förutsätter att Skaraborgs Sjukhus fortsätter att använda djursjukhusets tjänster för att korta köerna till MR-undersökning.



Kontaktperson: Gunbrith O Palo, hälso- och sjukvårdschef 0705-32 66 89, Bengt Andersson (c) ordförande 0702-09 50 09, Bertil Jonsson (m) 1:e vice ordförande 0705-49 55 50


Läs meddelandet som PDF