Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2011-06-16 14:00


Beslut från hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg


Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg beslutade i dag om mål och inriktning inför nästa år. Det övergripande målet är att invånarna i Skaraborg ska ha Sveriges bästa hälsa år 2020.

Nämndens mål- och inriktningsdokument ligger till grund för budgeten och överenskommelser som tecknas med de utförare som levererar sjukvård till befolkningen. De som bor i Skaraborg ska känna sig trygga med att den vård som erbjuds är av hög kvalitet och att alla får ett gott bemötande av hälso- och sjukvården.

Arbetet för att förbättra folkhälsan är i fokus också inför 2012. Prioriterade områden är missbruk av tobak, alkohol och droger samt kvinnors psykiska hälsa. Det är också viktigt att ge äldre förutsättningar för ett hälsosamt åldrande.

Det är inte acceptabelt med långa väntetider vid akuten. När sjukvård behövs akut ska den ges så snabbt som möjligt. Alla ska ha rätt till besked direkt om förväntad väntetid. Extra uppmärksamhet bör riktas mot att förkorta väntetiderna för äldre.

 

Några av de prioriterade målen inför 2012 är:

  • Ingen ska vänta längre än en timme för att få träffa en läkare på akutmottagningen
  • Förebyggande insatser ska utvecklas så att livvstilsrelaterade sjukdomar minskar
  • Antalet vårdrelaterade infektioner ska minska

 

Läs mer om nämndens arbete på www.vgregion.se/ostraskaraborg

 



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Lars-Erik Lindh (S) ordförande 0708-43 62 51, Roland Wanner (MP) 1:e vice ordförande 0733-66 03 83, Bengt Sjöberg (M) 2:e vice ordförande 0705-83 64 63


Läs meddelandet som PDF