Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2014-05-09 13:30


Delårsrapport hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg


Delårsrapporten för hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg visar på ett underskott om 2,3 miljoner kronor. Avvikelsen beror främst på att kostnaden för region- och rikssjukvård varit högre än budgeterat, men samtidigt har kostnaden för länssjukvården varit lägre. Resultatet för hela året beräknas bli  ett överskott om 1,8 miljoner kronor.

Till hösten införs ett vårdval inom sjukgymnastik. Det har kommit in ansökningar från vårdgivaren om att bedriva rehabilitering i samtliga kommuner i nämndsområdet, totalt elva ansökningar har kommit in. Ansökningarna ska godkännas av Regionstyrelsen och därefter kan nämnden teckna kontrakt med vårdgivarna.

Nämnden har ett särskilt fokus kring den psykiatriska vården. Sjuksköterskebristen inom psykiatrin är stor och flera psykologer har gått i pension. Nämnden uttrycker en oro över att befolkiningen inte får tillgång till den psykiatriska vård de har behov av. Bland annat är väntetiden för vuxna som väntar på en neuropsykiatrisk utredning för stor.

 

Länk till hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborgs hemsida

Länk till föredragningslista och handlingar



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Claes-Göran Borg (V) ordförande 0708-52 33 54, Hasse Andersson (S) 1:e vice ordförande 0706-74 97 79, Gunilla Druve Jansson (C) 2:e vice ordförande 0707-99 51 83


Läs meddelandet som PDF