Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2012-10-26 14:30


Beslut om budget och överenskommelse västra Skaraborg


Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg beslutade idag om bland annat budget för nästa år och godkände för sin del överenskommelsen med styrelsen för beställd primärvård. Nämnden beslutade också att göra en ny upphandling av smärtmottagning.

Nämnden beslutade att genomföra en ny upphandling av smärtmottagning inom sitt område. Tidigare i år genomfördes en upphandling inom samma område, men vid det tillfället inkom inga anbud som uppfyllde de krav som ställdes.

Överenskommelse med styrelsen för beställd primärvård

Överenskommelsen med styrelsen för beställd primärvård har samordnats mellan de tolv hälso- och sjukvårdsnämnderna i Västra Götalandsregionen och vissa delar är gemensamma, till exempel uppdraget kring sjukvårdsrådgivning. För Skaraborg finns bland annat ett särskilt uppdrag att fortsätta utveckla den nära vården med så kallade närsjukvårdskoordinatorer som ska förstärka samverkan mellan primärvården, kommunerna och sjukhusvården.

Inom det hälsofrämjande arbetet prioriteras arbetet mot barn och unga samt livsstilsfrågor.

Budget 2013

För att uppnå visionen det goda livet i Västra Götaland är nämndens övergripande mål att invånarna i Skaraborg ska ha bäst hälsa i Sverige år 2020. Regionbidraget för nämnden är för 2013 2,6 miljarder kronor. De två hälso- och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg har i likhet med tidigare år en lokal riskdelningsmodell.



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Claes-Göran Borg (V) ordförande 0708-52 33 54, Hasse Andersson (S) 1:e vice ordförande 0706-74 97 79, Gunilla Druve Jansson (C) 2:e vice ordförande 0707-99 51 83


Läs meddelandet som PDF