Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2012-10-25 14:30


Budget i östra Skaraborg och överenskommelse med primärvården


Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg beslutade idag bland annat om budget för år 2013 och överenskommelse om beställd primärvård utanför VG Primärvård. Dessutom togs beslut om överenskommelse med Röda Korset om behandling och rehabilitering av krigs- och tortyrskadade flyktingar.

Röda Korsets behandlingscenter i Skövde erbjuder behandling och rehabilitering av krigs- och tortyrskadade flyktingar boende i Västra Götaland samt familjeterapeutiskt behandling av barn som utvecklat svår psykiatrisk problematik. Överenskommelsen med Röda Korset gäller från 2013.

Överenskommelse beställd primärvård

Nämnden beslutade idag för sin del om överenskommelse om den primärvård som bedrivs utanför VG Primärvård. Överenskommelsearbetet har samordnats mellan de tolv hälso- och sjukvårdsnämnderna i Västra Götalandsregionen och vissa delar är gemensamma. Särskilda uppdrag för Skaraborg är bland annat att det ska finnas närsjukvårdskoordinatorer som utvecklar och stärker samverkan mellan primärvård, kommun och sjukhusvård.

Budget 2013

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att kartlägga behov, beställa och följa upp hälso- och sjukvård. Invånarna i östra Skaraborg ska känna sig trygga med hälso- och sjukvården. Individen ska vara delaktig och bemötas med omtanke och respekt.

Hälso- och sjukvårdsnämndens regionbidrag är 2,7 miljarder kronor.  Av dessa tilldelas Skaraborgs Sjukhus drygt 1,6 miljarder kronor.

 

Länk till föredragningslista och handlingar

Länk till hälso- och sjukvårdsnämndens hemsida

Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämndens uppgift är att företräda invånarna i Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm eller Töreboda. Nämndens gör beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning. Beställningarna innehåller en beskrivning av vad som ska göras för att tillgodose befolkningens behov

 



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Lars-Erik Lindh (S) ordförande 0708-43 62 51, Roland Wanner (MP) 1:e vice ordförande 0733-66 03 83, Bengt Sjöberg (M) 2:e vice ordförande 0705-83 64 63


Läs meddelandet som PDF