Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2011-02-14 13:00


Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg godkände årsredovisning


Invånarna i östra Skaraborg är nöjda med vården. Vården får generellt sett bättre betyg än i övriga Västra Götalandsregionen. Det visar hälso- och sjukvårdsnämndens årsredovisning för 2010.
Vårdbarometerns mätningar 2010 visar att invånarna i östra Skaraborg i högre utsträckning än de som bor i övriga Västra Götalandsregionen tycker att de har tillgång till den sjukvård behöver. De senaste åren har det skett en klar ökning av hur många som anser sig ha en god tillgång till sjukvården, både i Skaraborg och landet i övrigt.

Förtroendet får vården som bedrivs på vårdcentraler och sjukhus är också högre i östra Skaraborg än i Västra Götalandsregionen som genomsnitt.

+ 10 miljoner kronor under året
Helårsresultatet för nämnden är ett överskott på 10,1 miljoner kronor, överskottet beror främst på att den högspecialiserade vården (avancerad sjukvård som kräver särskilda resurser, bedrivs i första hand vid Sahlgrenska Universitetessjukhuset) kostat mindre än budgeterat.

Positiva trender
Flera områden har utvecklats positivt under 2010. Bland annat: 

  • Antalet anmälda fall av klamydia har minskat i Skaraborg
  • Antalet personer med självdestruktivt beteende minskar och än lägre i Skaraborg än i övriga regionen
  • Antalet väntande till vård och behandling vid sjukhus har minskat

 

 

Läs mer

Länk till föredragningslista och handlingar

Länk till hälso- och sjukvårdsnämndens hemsida

Länk till hälso- och sjukvårdskansliet i Mariestad

Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämndens uppgift är att företräda invånarna i Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm eller Töreboda. Nämndens gör beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning. Beställningarna innehåller en beskrivning av vad som ska göras för att tillgodose befolkningens behov.


 



Kontaktperson: Gunbrith O Palo, hälso- och sjukvårdschef 0705-32 66 89, Lars-Erik Lindh (S) ordförande 0708-43 62 51, Roland Wanner (MP) 1:e vice ordförande 0500-45 50 00, Bengt Sjöberg (M) 2:e vice ordförande 0705-83 64 63


Läs meddelandet som PDF