Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2011-05-20 08:00


Karlsborg, Essunga och Falköping vinnare i kommunkampen


Karlsborg är Skaraborgs mest aktiva kommun. Därefter kommer Essunga och Falköping. Trion är vinnare i den kommunkamp för en bättre hälsa som genomfördes i Skaraborg under den nationella uppmärksamhetsveckan vecka 19.

Karlsborg, Essunga och Falköping hade högst procentuellt deltagande i de tipspromenader, under namnet Stegvis mot Sveriges bästa hälsa, som anordnades runt om i hela Skaraborg förra veckan. Förutom att kommunerna vinner äran, så vinner den deltagare i respektive kommunen som lyckats bäst i tipspromenaden en cykel. Vinnarna kommer att kontaktas av folkhälsoplaneraren i respektive kommun. Fler priser lottades ut under promenaden.

Karlsborg aktivast i Skaraborg

Karlsborg var med bred marginal den kommun som lockade allra störst andel av invånarna att röra på sig. 274 personer (4 procent av invånarna) gick tipspromenaden för ett bättre hälsa. Totalt deltog 1 697 personer runt om i Skaraborg i någon av de tipspromenader som arrangerades.

För närmare information om vilken deltagare som vinner en cykel kontakta:
Karlsborg Folkhälsoplanerare Lena Johansson, 0505-172 33

Falköping Folkhälsoplanerare Titti Walterum, 0515-88 53 86

Essunga skolsköterskor Maritha Därnemyr och Kamilla Ehn, 0512-570 86

De rätta svaren på tipspromenaden finns att läsa på www.vgregion.se/stegvis 

Stegvis mot Sveriges bästa hälsa

Tipspromenaden anordnades i 14 av Skaraborgs kommuner under vecka 19. Syftet var att locka till fysisk aktivitet på ett enkelt och roligt sätt. Bakom den nationella uppmärksamhetsveckan står Statens folkhälsoinstitut och i Skaraborg har Skaraborgs Sjukhus, Folktandvården Västra Götaland, Primärvården Skaraborg och privata vårdcentraler inom VG Primärvård tillsammans med Folkhälsoenheten Skaraborg gått samman för att inspirera till att leva lite sundare. Satsningen kallas StegVis mot Sveriges bästa hälsa.

Aktiviteterna under vecka 19 är avslutade, men arbetet med att uppmärksamma levnadsvanors betydelse för vår hälsa fortsätter. Målet är att invånarna i Skaraborg ska ha bäst hälsa i Sverige.



Kontaktperson: Bengt Olsson, driftchef Folkhälsoenheten Skaraborg, 0708-34 86 50


Läs meddelandet som PDF