Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2010-04-28 14:30


Ny vårdcentralsfilial i Skövde


Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg beslutade i dag att godkänna en ansökan från Kinnekullehälsans Vårdcentral i Timmersdala om att öppna en filial i centrala Skövde. Nämnden beslutade också om extra pengar för att förbättra tillgängligheten.

Enligt ansökan till hälso- och sjukvårdsnämnden planerar Kinnekullehälsan att öppna filialen i Privatläkarjourens lokaler inom kort.

30 miljoner kronor för att öka tillgängligheten

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade också om extra medel till Skaraborgs Sjukhus och Habilitering & Hälsa för att öka tillgängligheten i vården. Hälso- och sjukvårdsnämnden västra skaraborg fattade igår motsvarande beslut. Totalt ges Skaraborgs Sjukhus 27,5 miljoner kronor och Habilitering & Hälsa 2,5 miljoner kronor. Skaraborgs Sjukhus planerar bland annat att ha extramottagningar inom ögonsjukvård, ortopedi och urologi. Dessutom ska vissa behandlingar köpas av andra vårdgivare.

Delårsrapport

Nämndens resultat till och med mars uppgår till ett överskott om 3,4 miljoner kronor. Helårsprognosen visar på ett underskott om 2 miljoner kronor. En av orsakerna till det prognosticerade underskottet är att kostnaderna för VG Primärvård beräknas bli högre än budgeterat. Framförallt beror det på att vårdcentralernas ersättning för vårdtyngd (bygger på diagnosregistrering) har ökat.

 

Läs mer om nämndens arbete på www.vgregion.se/ostraskaraborg

 



Kontaktperson: Gunbrith O Palo, hälso- och sjukvårdschef 0705-32 66 89, Lars-Erik Lindh (S) ordförande 0708-43 62 51, Bengt Sjöberg (M) 1:e vice ordförande 0705-83 64 63, Sewon Ekberg (FP) 2:e vice ordförande 0708-67 15 97


Läs meddelandet som PDF