Alla vårdcentraler inom VG Primärvård i västra Skaraborg uppfyller de kvalitetskrav som ställs. Det visar den uppföljning som gjorts under hösten.
Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg fattade idag beslut om vem som tilldelas årets folkhälsopris.
Folkhälsopriset delas ut för att uppmuntra bra folkhälsoarbete och att visa på goda exempel och fungerande samverkan. Årets pris delas mellan två mottagare.
Dopningsfritt Falköping
Dopningsfritt Falköping arbetar med konkreta och effektiva insatser för att förhindra användandet av dopningsmedel. Metoden har spridits vidare till flera andra kommuner i Skaraborg.
G-huset i Götene
G-huset i Götene motverkar utanförskap och ensamhet. Genom meningsfulla aktiviteter och en trygg vuxenvärld stöttas en utsatt grupp.
Pristagarna tilldelas 12 500 kronor vardera, folkhälsopriset delas ut under högtidliga former vid nämndsammanträdet i december.
Uppföljning VG Primärvård
Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg fick idag information om uppföljningen av VG Primärvård. Det finns 16 vårdcentraler i västra Skaraborg, samtliga uppfyller Krav- och kvalitetsbokens krav vad gäller bemanning och kompetens. Dessutom har ett antal kvalitetsindikatorer följts upp. Uppföljningen görs årligen.
Andelen som är listade vid en privat vårdcentral har ökat med fem procentenheter sedan starten av VG Primärvård. I slutet av oktober var 22 procent listade vid en privat vårdcentral.
Hälso- och sjukvårdsnämnden godkände vid sammanträdet en reviderad närområdesplan för Lidköping. Planen har skrivits om efter att ytterligare en vårdcentral, Hamnstadens vårdcentral, startat. Närområdesplanen reglerar vårdcentralernas ansvar gentemot övriga vårdgrannar och kommunen.
Länk till hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborgs hemsida
Länk till föredragningslista och handlingar
Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämndens uppgift är att företräda invånarna i Essunga, Falköping, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara. Nämndens gör beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning. Beställningarna innehåller en beskrivning av vad som ska göras för att tillgodose befolkningens behov.