Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2011-10-19 16:00


Beslut från hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg


Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg beslutade i dag att satsa 450 000 kronor för att förbättra situationen för barn till föräldrar med långvarigt försörjningsstöd i Skara. Satsningen är ett led i nämndens arbete för socioekonomiskt utsatta grupper.

Projektet "hälsofrämjande insatser för barn till föräldrar med långvarigt försörjningsstöd" är ett av totalt tre projekt i västra Skaraborg som ingår i nämndens satsning för socioekonomiskt utsatta grupper. Projektet i Skara beviljas 450 000 kronor fördelat på 150 000 kronor per år i tre år. Första steget i projektet är att göra en kartläggning av vad föräldrarna ser för behov av insatser för att stötta en positiv hälsoutveckling för barnen.

Projekt som tidigare beviljats resurser är "En dörr in" i Falköping och "Hälsotåget" i Essunga.

Uppföljning av ambulanssjukvården i västra Skaraborg

En uppföljning av ambulanssjukvården under januari till och med augusti visar att ambulansen når 90 procent av patienterna inom 20 minuter vid så kallade prioritet 1 larm. Målet är att minst 80 procent av patienterna ska nås inom 20 minuter.

Månadsrapport per september

Den ekonomiska prognosen för 2011 visar på ett överskott på 3,7 miljoner kronor. 

 

 

 

Länk till föredragningslista och handlingar

Länk till hemsida för hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg

Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämndens uppgift är att företräda invånarna i Essunga, Falköping, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara. Nämndens gör beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning. Beställningarna innehåller en beskrivning av vad som ska göras för att tillgodose befolkningens behov.


 



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Claes-Göran Borg (V) ordförande 0708-52 33 54, Hasse Andersson (S) 1:e vice ordförande 0706-74 97 79, Gunilla Druve Jansson (C) 2:e vice ordförande 0707-99 51 83


Läs meddelandet som PDF