Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2011-05-26 14:30


Beslut från hälso-och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg


Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg beslutade i dag att ge Skaraborgs Sjukhus 9 miljoner kronor extra för att korta väntetiderna till vården. Tidigare har hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg beslutat att skjuta till samma summa.

Pengarna ska användas till att patienter får vänta maximalt 60 dagar på vård och behandling. De patienter som idag har en längre väntetid ska erbjudas att få vård av någon annan vårdgivare. För att komma i fas med en kortare väntetid krävs 350 behandlingar och 500 besök.

Extrapengarna ska också användas till att korta väntetiderna på sjukhusets akutmottagningar med hjälp av fler läkare, samt att utföra flera ablationer inom hjärtsjukvården.

Månadsrapport april
Nämndens resultat för januari-april är +7,9 miljoner kronor. Orsaken till överskottet är att konsumtionen av högspecialiserad vård är lägre än beräknat.

De pengar som ska delas ut till Skaraborgs Sjukhus för att korta köerna tas ut nämndens prognostiserade överskott för 2011.

Läs mer

Länk till föredragningslista och protokoll

Länk till hälso- och sjukvårdsnämndens hemsida

Länk till hälso- och sjukvårdskansliet i Mariestad

Hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg är en av tolv hälso-och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen. Nämndens uppgift är att företräda invånarna i Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm eller Töreboda. Nämndens gör beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning. Beställningarna innehåller en beskrivning av vad som ska göras för att tillgodose befolkningens behov.


 



Kontaktperson: Susanne Tedsjö, hälso- och sjukvårdschef 0703-88 28 30, Roland Wanner (MP) 1:e vice ordförande 0733-66 03 83, Bengt Sjöberg (M) 2:e vice ordförande 0705-83 64 63


Läs meddelandet som PDF