Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2010-04-28 15:00


Två nya vårdcentralsfilialer i västra Skaraborg


Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg godkände i dag att Centralhälsan och Bräcke Diakoni vårdcentralen Kurhälsan öppnar filialer i Kinnarp respektive Åsarp.

Centralhälsan och Bräcke Diakoni vårdcentralen Kurhälsan driver i dag varsin vårdcentral inom VG Primärvård i centrala Falköping. Hälso- och sjukvårdsnämnden godkände i dag deras ansökningar om att öppna filialer i Kinnarp respektive Åsarp. Båda fililaerna planeras att starta under året.

Medel för att öka tillgängligheten

Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att fördela extra medel till Skaraborgs Sjukhus och Habilitering & Hälsa för att öka tillgängligheten i vården. Pengarna ska bland annat användas till extraåtgärder inom alla undersökningstyper för röntgen, konventionellt, CT, MR och ultaljud. Köerna för oprioriterade röntgenpatienter är i dagsläget alltför lång, där den sämsta situationen är för patienter som väntar på en MR-undersökning. Pengarna ska också användas till att av andra vårdgivare köpa neuropsykiatriska utredningar och behandlingar för barn.

Extramedlen ska också bland annat användas till att göra 350 extra hörselrehabiliteringar.

Positiv delårsrapport

Hälso- och sjukvårdsnämndens delårsrapport visar på en positiv helårsprognos om 15,1 miljoner kronor. En orsak till det positiva resultatet är att den högspecialiserade vården hittills i år kostat mindre än beräknat. Omfattningen och kostnaden för den högspecialiserade vården är svår att beräkna eftersom den rör relativt få patienter med dyra behandlingar.

 

 

Läs mer om nämndens arbete på www.vgregion.se/vastraskaraborg

 



Kontaktperson: Gunbrith O Palo, hälso- och sjukvårdschef 0705-32 66 89, Bengt Andersson (C) ordförande 0702-09 50 09, Bertil Jonsson (M) 1:e vice ordförande 0705-49 55 50, Hasse Andersson (S) 2:e vice ordförande 0706-74 97 79


Läs meddelandet som PDF