Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Mariestad
2007-03-21 17:00


Från Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg 21 mars

Ytterligare fem milj kronor i stimulansmedel


Hälso- och sjukvårdsnämnden för Östra Skaraborg har möjlighet att få ytterligare fem milj kronor i särskilda stimulanspengar från staten. Läkemedelsgenomgångar och tillgång till läkare i hemsjukvården är exempel på några områden som pengarna ska användas till.

Hälso- och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg har tidigare tilldelats 4 milj kronor för genomföra insatser inom vård och omsorg för de mest sjuka äldre. Det är statliga pengar – så kallade särskilda stimulansmedel – som delats ut till landsting och regioner under år 2006.

Västra Götalandsregionen får ytterligare ett stimulansbidrag på 69,5 milj kronor för år 2007 och 2008. Andelen för Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg handlar denna gång om 5 milj kronor. Pengarna ska användas till att fortsätta eller utveckla de projekt som påbörjades förra året. Bland annat handlar det om utveckling av äldrevårds-team, ökade insatser när det gäller läkare i hemsjukvården och öka den geriatriska kompetensen i vården .Men det kommer också att finnas möjlighet i de olika närsjukvårdsgrupperna i nämndens område att föreslå insatser.

Privata vårdgivare som nämnden har avtal med
Nämnden fick på sitt möte idag verksamhetsredovisning från de privata vårdgivare som nämnden har avtal med. Sammanlagt är det 13 privata sjukgymnaster, fem privatpraktiserande allmänläkare och fem specialistläkare.

Nämnden beslutade också att teckna avtal med geriatriker Anna Schelander i Skövde.

Fokus på folkhälsa
Fokus fanns annars på folkhälsoarbetet på Hälso- och sjukvårdsnämndens möte. Frågeställningen var hur det framtida folkhälsoarbetet ska se ut.



Kontaktperson: Nämndens ordförande Lars-Erik Lindh (s), 0708-43 62 51,
förste vice ordförande Bengt Sjöberg (m), 0705-83 64 63, andre vice ordförande Sewon Ekberg (fp) 0708-67 15 97, eller hälso- och sjukvårdschef Gunbrith O Palo, 0705-32 66 89.


Läs meddelandet som PDF