Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Uddevalla
2012-04-27 14:30


Pressmeddelande/inbjudan:

Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän möter invånare för spontandialog


Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän inleder nu en serie möten på gator och torg, festivaler och liknande där syftet är att få en spontandialog med invånarna kring hälso- och sjukvårdsfrågor.
Första orterna att besökas blir Munkedal och Henån onsdag den 2 maj.

Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän ansvarar för att alla invånare i Munkedal, Lysekil, Sotenäs, Tanum, Strömstad och på Orust har tillgång till den hälso- och sjukvård som behövs. Samtal och möten med befolkningen är en viktig del i arbetet med att kartlägga vårdbehoven, och är också ett uppdrag som nämnden har från regionfullmäktige.

Förra mandatperioden arbetade nämnden med så kallade medborgarråd där ett antal fasta medlemmar träffades regelbundet. Erfarenheterna från både medborgare och politiker är mycket  positiva, och under 2011 arbetade nämnden fram en genomförandeplan för en utvecklad och förnyad medborgardialog.

Vill både sprida och få kunskap
En av de aktiviteter som nämnden beslutat genomföra under 2012 är möten på gator och torg, vid festivaler, marknader, tävlingar och liknande runt om i bohuskommunerna. Mötena kommer att hållas på olika orter under både vår, sommar och tidig höst.
- Vi vill på ett avslappnat och nära sätt sprida kunskap om nämndens roll och ansvar, och hur man som invånare kan vara med och påverka de politiker som är ansvariga för hälso- och sjukvården, säger Jan Alexandersson (V), förste vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
- Medborgardialog är också ett viktigt sätt för oss att få bättre kunskap om behoven av hälso- och sjukvård, något som i slutändan kan förändra och komplettera våra beställningar av hälso- och sjukvård från vårdgivarna, säger Jan Alexandersson.

Munkedal och Henån
Nämndens första spontandialoger äger rum onsdag den 2 maj, då representanter för nämnden kommer att finnas på plats i Munkedal och Henån följande tider och platser:

• 9.30 – 11.30 utanför vårdcentralen i Munkedal.
• 13.30 – 15.00 utanför vårdcentralen i Henån

Press och övrig media är givetvis välkomna att bevaka nämndens dialogmöten med Munkedals- och Orustborna.



Kontaktperson: Jan Alexandersson (V), förste vice ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän, telefon 0706-61 41 74


Läs meddelandet som PDF