Pressmeddelande
Från Hsk Uddevalla
2007-05-29 14:00


Sammanträde 28-29 maj 2007 HSN1 Norra Bohuslän


Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän inbjuder till medborgardialog

 

Hälso- och sjukvårdsnämnden vill genom att inbjuda till medborgardialog få till stånd en öppen och nyanserad dialog om hälso- och sjukvårdsfrågor tillsammans med ett urval av kommunens invånare som enbart företräder sig själva. På så sätt kan nämnden öka kunskapen om medborgarnas inställning till och reaktioner på hälso- och sjukvårdsfrågor.

 

För att öka medborgarnas inflytande har hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän tidigare provat olika former av medborgardialog bl a har nämnden anordnat befolkningsmöten i samtliga kommuner i området. Att medborgardialogen behöver utvecklas har slagits fast i många olika sammanhang och är en viktig förutsättning för demokratiutvecklingen.

Nämndens ledamöter inbjuder medborgare i åldern 20 – 70 år till s.k. medborgarråd, ett per kommun. Inbjudan kommer att skickas till ett slumpmässigt urval av befolkningen. Första medborgarrådet planeras att starta i september månad.

   

Gynekologisk öppenvård i Lysekil och Orust

 

Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän har genomfört en upphandling av öppen specialiserad gynekologisk vård för i första hand kvinnor som bor i Lysekil respektive Orusts kommuner

 

Från och med 1 januari 2008 kommer den gynekologiska öppenvården i kommunerna Lysekil och Orust att bedrivas av Göteborgs Kvinnoklinik AB.

Den gynekologiska öppenvården arbetar med utredning, behandling, konsultationer samt mindre kirurgiska ingrepp när det gäller gynekologiska besvär t e x cytologavvikelser, blödningsrubbningar, klimakterie- och menstruella besvär. Mottagning för läkarbesök skall hållas öppen minst en dag per vecka. Upphandlingen omfattar 500 besök i vardera kommunen.

 



Kontaktperson: Håkan Sundberg, 0522-67 08 81


Läs meddelandet som PDF