Pressmeddelande
Från Hsk Uddevalla
2007-05-29 14:00


Samtliga Hälso- och sjukvårdsnämnder i Fyrbodal har ställt sig bakom NU-sjukvårdens beslut 14 maj


Hälso- och sjukvårdsnämnderna i Trestad, Dalsland och Norra Bohuslän har samtliga ställt sig bakom styrelsen för NU-sjukvårdens beslut den 14 maj. Beslutet innebär att den föreslagna inriktningen, som bygger på regionfullmäktiges beslut om hälso- och sjukvårdens utveckling fastställes.

 

NU-sjukvården har ett ansvar att informera nämnderna vid förändringar av nuvarande utbud. Vid större förändringar av varaktig natur som kan beröra patienters tillgänglighet till vård skall nämnderna godkänna förändringen. Samtliga nämnder har beslutat att ställa sig bakom NU-sjukvårdens beslut den 14 maj.

 

Beslutet innebär att det fortsatta utvecklingsarbetet inom NU-sjukvården tar sin utgångspunkt i regionens utvecklingsstrategi och kommer att analyseras och utvecklas utifrån närsjukvård, specialiserad planerad vård, specialiserad akutsjukvård och högspecialiserad vård.

Detta kommer att innebära successiva förändringar utifrån en övergripande handlingsplan som NU-sjukvården tagit fram.

 

Beslutet omfattar även ett uppdrag till sjukhusdirektören att organisera ett samlat NU-sjukhus och att undersöka vilka verksamhets-, personal-, miljömässiga och ekonomiska konsekvenser som detta kommer att innebära. 



Kontaktperson: Håkan Sundberg 0522-67 08 81


Läs meddelandet som PDF