Pressmeddelande
Från Hsk Uddevalla
2009-04-03 13:30


Tilläggsbeställning till NU-sjukvården ska säkerställa vårdgarantin


Hälso- och sjukvårdsnämnderna i Norra Bohuslän, Dalsland och Trestad har beslutat om en gemensam tilläggsbeställning till NU-sjukvården under 2009  motsvarande 9 000 läkarbesök. Värdet av beställningen är cirka 20 miljoner kronor och görs för att i god tid säkerställa vårdgarantin.

En treårig överenskommelse från  2007 mellan NU-sjukvården och hälso- och sjukvårdsnämnderna reglerar vårdens innehåll och ersättning till NU-sjukvården. I överenskommelsen sägs att större förändringar i patientströmmarna ska leda till omprövning. Ett ökat inflöde av remisser från primärvården har nu konstaterats, bland annat genom ett gemensamt remissprojekt mellan NU-sjukvården, primärvården Fyrbodal och hälso- och sjukvårdsnämnderna. Det ökade inflödet har lett till högre belastning på NU-sjukvården.

- Genom tilläggsbeställningen tar nämnderna sitt ansvar för att befolkningen i Fyrbodal ska få den vård de har rätt till och i rätt tid inom ramen för vårdgarantin. Nämnderna förväntar sig därigenom också att NU-sjukvården kan leverera vård enligt vårdgarantin, säger hälso- och sjukvårdschef Håkan Sundberg.



Kontaktperson: Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef, 0522-67 08 81, 0703-407 545


Läs meddelandet som PDF