Pressmeddelande
Från Hsk Uddevalla
2007-11-27 14:00


Upphandling av psykiatrisk öppenvård


Upphandling av psykiatrisk öppenvård i Lysekil – Munkedal och Sotenäs kommuner klar

Vid hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohusläns sammanträde den
27 november beslutades om vårdgivare för avtalsperioden 2008- 2013. Det är Carema Specialistvård AB som kommer att bedriva den psykiatriska öppenvården i Lysekil, Munkedal och Sotenäs kommuner
.


Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän har sedan den 1 januari 2001 avtal med Evidens Lysekil, f d Integrerad Närsjukvård AB.
Den allmänpsykiatriska verksamheten har hållit god kvalitet och bedrivits till belåtenhet. Avtalet gäller till och med maj månad 2008. Därefter finns det ingen möjlighet att förlänga avtalet ytterligare p g a gällande lagstiftning.

Mot bakgrund av detta fick hälso- och sjukvårdschefen i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för upphandling av psykiatrisk öppenvård för invånare i Lysekils kommun. Under arbetet har det framkommit att det krävs ett större befolkningsunderlag för att ytterligare utveckla den psykiatriska vården. Hälso- och sjukvårdsnämnden har av den anledningen beslutat om att ta fram ett förfrågningsunderlag som även omfattar invånarna  i Munkedal och Sotenäs kommuner.

Därefter har en upphandling av allmänpsykiatrisk vård i Lysekil, Munkedal och Sotenäs kommuner genomförts enligt lagen om offentlig upphandling – upphandlingförfarandet är en förenklad upphandling.

Tre anbud har inkommit – samtliga anbud var kvalificerade. Anbudsutvärdering har genomförts. Utvärderingen omfattar dels pris och dels psykiatrisk konsultmedverkan på vårdcentral. 

Carema Specialistvård AB har presenterat det bästa anbudet och kommer att vara det vårdföretag som kommer att tillgodose invånarnas behov av allmänpsykiatrisk vård i Lysekil, Sotenäs och Munkedal från och med juni månad 2008.

 



Kontaktperson: Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef tfn: 0522-67 08 81
Gunilla Johansson, planeringsledare tfn: 0709-10 28 62 Per-Arne Brink, ordförande tfn: 0703-24 38 75


Läs meddelandet som PDF