Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2010-11-24 17:00


Hälso- och sjukvårdsnämnden i Dalsland:

Uttalande angående stängning av restaurangen vid Dalslands sjukhus


Hälso- och sjukvårdsnämnden i Dalsland har vid nämndens sammanträde den 24 november 2010 i full enighet beslutat lämna följande information och synpunkter i frågan kring stängning av restaurangen vid Dalslands sjukhus.
 
Hälso- och sjukvårdsnämnden i Dalsland beställer sjukvård för alla som lever i Dalsland. Vi tar patienternas behov av närsjukvård på stort allvar och har varit aktiva för att det ska erbjudas en god vardagssjukvård vid Dalslands sjukhus. Hela nämnden är engagerad i frågan om närsjukhusets utveckling.
 
Vi strävar efter en god och konstruktiv dialog med dem som ansvarar för sjukvården, för att få så god vård som möjligt för de resurser som ställs till förfogande. Därför var det upprörande att den nu planerade stängningen av matsalen inte kom till nämndens kännedom förrän genom media. En stor verksamhetsförändring som denna ska självklart kommuniceras.
 
Utvecklingen av Dalslands sjukhus är positiv - nämnden beställer allt mer hälso- och sjukvård som ska utföras vid sjukhuset. Men för att det ska fungera måste också servicen kring dessa verksamheter vara välfungerande. Restaurangens utbud är betydelsefull för personal, patienter och inte minst för de anhöriga. Inte minst är det olyckligt att en stängning görs nu, sedan det aviserats en utredning/översyn av lokalsjukhusens framtida utformning inom Västra Götalandsregionen. Innan utredningen är klar bör inte denna typ av förändring genomföras.
 
Ansvaret för att ge patienterna vid Dalslands sjukhus en god vård delas mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden som beställare, Servicenämnden samt Primärvården FyrBoDal och NU-sjukvården som utförare. Vi kommer att begära en överläggning med de utförare som ansvarar för den nu uppkomna situationen. Vårt syfte är att patienterna också i fortsättningen får god vård och ett gott bemötande vid Dalslands sjukhus.
 



Kontaktperson: Ewa Arvidsson (S), ordförande, tfn 0703-25 73 34,
Krister Stensson (M), förste vice ordförande, tfn 0703-93 15 17, Viola Blomberg (C), andre vice ordförande, tfn 0736-26 77 28


Läs meddelandet som PDF