Pressmeddelande
Från hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli Uddevalla
2013-03-20 08:00


Vårdannonsering i telefonkatalogen upphör - kontaktuppgifter på 1177.se och via telefonväxeln


Från och med 2013 års utgåva av Eniros telefonkatalog upphör hälso- och sjukvårdsnämndernas annonsering av kontaktuppgifter till hälso- och sjukvården. Annonseringen har skett på de så kallade Blå sidorna.
Information om vårdutbudet samt telefonnummer och annan kontaktinformation finns precis som tidigare på vårdportalen 1177.se/vastra-gotaland.
Man kan också ringa Västra Götalandsregionens telefonväxel, 010-441 00 00.

Det är minskade ekonomiska ramar som gjort att hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli sagt upp avtalet med Eniro. Annonseringen hos Eniro har kostat cirka 4,2 miljoner kronor per år.

Samtidigt väljer allt fler att söka sin information på internet istället för  i tryckta medier. 2012 slopade Eniro helt persondelen i telefonkatalogen för storstadsområdena Göteborg, Stockholm och Malmö.

I Fyrbodalsområdet beräknas distributionen av Eniros telefonkatalog starta under vecka 13.

1177.se

1177.se är landstingens och regionernas gemensamma webbplats för råd om vård.

På 1177.se/vastra-gotaland finns information om vårdutbudet och telefonnummer och andra kontaktuppgifter till hälso- och sjukvården i Västra Götaland.
Här finns bland mycket annat också information om regler och rättigheter, aktuella temasidor, och en rad e-tjänster som möjligheten att välja eller byta vårdcentral. Tjänsten ”Mina vårdkontakter” ger via ett personligt konto möjlighet till kontakt med sin mottagning via internet, till exempel för att avboka eller omboka tider och förnya recept.

App: Hitta vård nu

På 1177.se/vastra-gotaland kan man också läsa mer om appen ”Hitta vård nu” som finns för iPad, iPhone och Android-enheter. Med hjälp av appen kan man bland annat  hitta närmaste vårdcentral, jourcentral och akuttmottagning.

Regionens telefonväxel 010-441 00 00

Västra Götalandsregionens växel har öppet dygnet runt årets alla dagar.



Kontaktperson: Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef i Fyrbodal, telefon 0703-40 75 45


Läs meddelandet som PDF