Pressmeddelande
Från Habilitering och hälsa
2012-10-04 13:00


Förslag om ny organisation inom Habiliteringen Skaraborg


Habiliteringen Skaraborg arbetar just nu med ett förslag till organisationsförändring, med målet att skapa större habiliteringsenheter, som därigenom blir mindre sårbara. Detta för att undvika att personalförändringar påverkar patientarbetet och för att trygga den kompetensutveckling som krävs i den framtida vården. Habiliteringen kommer då att kunna ge mer specialiserade insatser, mot specifika patientgrupper.
– Vi kommer att öka kvaliteten på våra insatser, men det kommer att innebära att en del patienter vid vissa tillfällen får resa lite längre, säger verksamhetschef Urban Johansson.
Organisationsförändringen är tänkt att genomföras under sommaren 2013.

Förändringar i Falköping
Omorganisationen blir kanske mest märkbar i Falköping, där det inte kommer att finnas något permanent tvärprofessionellt team stationerat. Habiliteringen behåller dock behandlingslokaler på Falköpings sjukhus, där de bokar in patientbesök både för barn och vuxna.
Personal på Habiliteringen i Falköping erbjuds arbete på andra enheter inom Habiliteringen Skaraborg och någon uppsägning av personal är inte aktuell.

Lokalförändringar i Lidköping och Mariestad
För att bättre kunna samutnyttja våra lokaler, kommer dessutom Vuxenhabiliteringen i Lidköping och Mariestad under nästa år att flytta in i Barn- och ungdomshabiliteringens lokaler på respektive ort.
Förslaget till ny organisation kommer att förhandlas i verksamhetens fackliga samverkansgrupp den 15 oktober.



Kontaktperson: Verksamhetschef Urban Johansson, 0708-52 33 73
Tf. förvaltningschef Birgitta Arnling, 0708-162235 Ordförande Christin Slättmyr, 0706-867017 Informationschef mats Larsson, 0703-419500


Läs meddelandet som PDF