Pressmeddelande
Från Habilitering och hälsa
2013-03-01 15:30


Habiliteringen lämnar inte Barn- och ungdomscentrum i Mariestad!


Just nu pågår en översyn av verksamheten vid Barn- och Ungdomscentrum, ett arbete som görs av Habilitering & Hälsa tillsammans med Skaraborgs sjukhus. Översynen ska vara klar innan sommaren och ett gemensamt förslag ska läggas fram i början på juni. Habiliteringen kommer att arbeta utifrån vad översynen kommer fram till.

Översynen syftar till att utveckla verksamheten vid Barn- och ungdomscentrum.
En sådan utveckling kan resultera i att patienter från hela Skaraborg som har behov av en nära samverkan får del av detta vid Barn- och ungdomscentrum.

Det är inte säkert att den kommer att se exakt ut som idag - men Habiliteringen kommer inte att flytta från Mariestad! Den goda samverkan vi har i Mariestad ska vi ta till vara.


Förändringar inom Habiliteringen Skaraborg
Habiliteringen i Skaraborg är mitt uppe i ett utvecklingsarbete som gäller hela verksamheten. Det syftar till att ge likvärdig vård och behandling oavsett var patienten bor. Men då måste vi använda resurserna på bästa sätt och skapa lite större enheter som också blir mer specialiserade. Detta gör vi för att kunna ge bästa möjliga vård till patienten.

Utvecklingsarbetet kommer att beröra patienterna. Och vi hoppas att de flesta upplever den ökade specialiseringen och kompetensen som något bra. Det kommer att innebära lite längre resor för en del patienter, men framför allt bättre, rättvisare och mer kontinuerliga insatser.

Habiliteringen har i dagarna gått ut med en första information till samtliga patienter.

 

Informationsbrev till patienter



Kontaktperson: Ordförande Christin Slättmyr, 0706-867017
Förvaltningschef Mikael Forslund, 0705-918948 Verksamhetschef Urban Johansson, 0708-52 33 73 Informationschef Mats Larsson, 0703-419500


Läs meddelandet som PDF