Pressmeddelande
Från Habilitering och hälsa
2008-12-10 17:00


Nya lokaler och ny verksamhet för Handikappförvaltningen


En koncentrering av Handikappförvaltningens verksamheter i Göteborg och nytillskott av verksamhet nästa år var två av frågorna på styrelsens möte igår.

Nya lokaler i Göteborg

Handikappförvaltningen har verksamhet spridd på ett antal olika lokaler i Göteborg. Förvaltningen undersöker en möjlig samlokalisering av verksamheter i Göteborg,  Vuxenhabilitering, Tolkverksamhet samt Döv- och Dövblindteam, i en fastighet på Ekelundsgatan i centrala Göteborg. Styrelsen stödjer detta arbete.
Styrelsen har också godkänt inriktningen att barn- och ungdomshabiliteringen i Mölndal flyttar ihop med barn- och ungdomshabiliteringen i Frölunda. Detta blir möjligt genom att lokaler blir lediga i våningen ovanför habiliteringen i Frölunda. Flytten underlättar också det arbete för ett barncentrum som görs inom ramen för ”Närsjukvård i västra Göteborg”, tillsammans med Barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomspsykiatri.

Överföring av syn-, hörsel- och dövverksamhet

Verksamhetscheferna för Synverksamheten och Hörsel- och dövverksamheten redovisade arbetet med att genomföra det politiska beslutet om en överföring av all syn-, hörsel- och dövverksamhet i regionen till Handikappförvaltningen.
Överföringen sker den 1 januari 2009 och berör verksamheter i Skaraborg, FyrBoDal och Göteborg. Cirka 160 personer blir därigenom nya medarbetare i handikappförvaltningen.



Kontaktperson: Mats Larsson, informationschef 0703 - 419 500


Läs meddelandet som PDF