Pressmeddelande
Från Habilitering och hälsa
2013-02-11 16:00


Barn- och ungdomshabiliteringen flyttar till Vänerparken


Barn- och ungdomshabiliteringen Mariedal kommer under 2014 att flytta till nya lokaler i Vänerparken i Vänersborg. Det centrala läget, ett stenkast från resecentrum, gör det lättare att ta sig till Habiliteringen med allmänna kommunikationer.
– Syftet med flytten är att komma in centralt i Vänersborg och därigenom öka tillgängligheten för både familjer, ungdomar som själva ska ta sig till habiliteringen och för personal, säger Anna Kågeson, verksamhetschef för Habiliteringen FyrBoDal.
Det blir alltså förbättringar för patienter som måste resa med allmänna kommunikationer för att ta sig till habiliteringen, men också för medarbetare som pendlar från omkringliggande orter.

Enklare samverkan
Patienterna kommer inte att märka någon skillnad i utbudet från Barn- och ungdomshabiliteringen. Men nu finns möjligheter att ytterligare utveckla verksamheten.
– Lokalplaceringen i Vänerparken ger också en närhet till Vuxenhabiliteringen och gör att vi kan samutnyttja lokaler och andra resurser, säger Anna Kågeson.
I Vänerparken finns också andra verksamheter inom Habilitering & Hälsa; hörsel- och dövverksamheten, synverksamheten och tolkverksamheten vilket öppnar för synergieffekter.
På området finns dessutom vårdcentral, barnpsykiatri och vuxenpsykiatri samt primärvårdens rehabteam.
Genom det nya läget och tillgång till bilpool räknar Habiliteringen också med att kunna minska antalet tjänstebilar.

Efter förhandlingar med det lokala facket idag, kommer ärendet också förhandlas centralt i förvaltningen och sedan beslutas i Styrelsen för Habilitering & Hälsa.



Kontaktperson: Anna Kågeson, verksamhetschef, 010-441 21 00, 0705-11 59 67
Mikael Forslund, förvaltningschef, 0705-91 89 48 Mats Larsson, kommunuikationschef, 0703-41 95 00


Läs meddelandet som PDF