Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2009-06-08 08:15


Inbjudan till utdelningen av Västra Götalandsregionens kultur- och arbetsstipendier.


Tisdag 9 juni är det dags att utse årets kultur- och arbetsstipendiater i Västra Götaland. 18 framstående kulturarbetare tilldelas stipendier på en sammanlagd summa av 840 000 kronor. Utdelningen görs av Lars Nordström (fp), ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd ackompanjerad av ljudkonstnären Rikard Widerberg.

Plats och tid: restaurangen, Röda Sten i Göteborg 9 juni klockan 11.00.

Stipendiaterna, motiveringarna och pressfoton från utdelningen kommer att publiceras på Västra Götalandsregionens webbplats under eftermiddagen.

Under utdelningen presenteras också det nya numret av ;kultur - den flerfalligt prisbelönade årsskriften som ges ut av Västra Götalandsregionens kultursekretariat. I ;kultur 08/09 presenteras några avtryck av skapandet och upplevelserna i kulturlivet i Västra Götaland. Avtryck som tillsammans speglar det senaste årets händelseutveckling i en av Sveriges mest dynamiska kulturregioner. Redaktör och formgivare för boken finns på plats under stipendieutdelningen.

Stipendieutdelningen sker i samband med Västra Götalandsregionens kulturnämnds sammanträde. På dagordningen står bland annat beslut om nya projektmedel och för första gången delas medel ur det nyinrättade regionala biografstödet ut. Obs! Besluten fattas under eftermiddagen och är inte klara vid utdelningen.

För att bevaka stipendieutdelningen och för ytterligare information kontakta:
Jenny Jernberg, kommunikatör, Västra Götalandsregionens kultursekretariat, tfn: 070-212 50 72, e-post: jenny.jernberg@vgregion.se

Obs! Det här är en påminnelse. Inbjudan har även gått ut i en tidigare version till media i Västra Götaland.



Kontaktperson: Jenny Jernberg kommunikatör Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72


Läs meddelandet som PDF