Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2010-03-04 10:00


Kulturutskottet besöker Västra Götaland


Den 7-9 mars kommer riksdagens kulturutskott till Västra Götaland. Besöket går bland annat till Vara kommun, Borås stad och Hammarkullen. Värd är Länsstyrelsen i Västra Götalands län i samarbete med Västra Götalandsregionen.

Besöket går under teman som kulturens utvecklingskraft, kulturen som framgångfaktor, kulturell mångfald och inleds på söndagskvällen med GöteborgsOperans omtalade föreställning THAÏS. På måndag förmiddag åker ledamöterna till Borås för att studera stadens satsning på konst och skulptur och se scenkonst och kulturarv mötas på Borås Wäfveri. Eftermiddagen ägnas åt att höra mer om Vara kommuns framgångsrika kultursatsningar av bland andra kommundirektör Gert Norell. På tisdag åker utskottet till Hammarkullen i Göteborg för en presentation av bland annat Simon Bolivar projektet, karnevalen och ungdomssatsningen Mixgården.

Förutom de schemalagda besöken kommer ledamöterna att informeras om andra kulturprojekt och satsningar i Västra Götaland under vistelsen.

Besöket har föranletts av en inbjudan från landshövdingen i Västra Götalands län.

Media är välkommen att närvara vid delar av besöket. För att vi ska ha möjlighet att göra en bra planering ber vid dig anmäla intresse helst senast fredag 5 mars till Jenny Jernberg, informationschef Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72 eller jenny.jernberg@vgregion.se



Kontaktperson: Jenny Jernberg informationschef Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72,
Jan-Gunnar Lindgren Länsstyrelsen i Västra Götalandslän 070-180 52 95, Per Mårtensson kanslichef kulturutskottet 070-918 00 23


Läs meddelandet som PDF