Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2008-10-17 14:00


Svenska Publishingpriset till ;kultur 07/08


Västra Götalandsregionens årsskrift ;kultur 07/08 har för andra gången belönats med Svenska Publishingpriset. Välskriven och elegant, sammanfattade juryn i sin motivering sina intryck av senaste numret där läsarna tas med på en omfattande resa i kulturens fotspår i Västra Götaland.

 

Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen driver sedan tio år en kulturpolitik som syftar till att stärka mångfalden och bidra till att alla invånare i Västra Götaland har tillgång till en kultur med både spets och bredd. Skriften ;kultur blixtbelyser en rad händelser i regionens rika kulturliv som pågår dygnet runt: en körsångares vardag i Brunnsbo, en kvinnlig hamnkaptens engagemang i sin kulturförening, en snöig påskdag med konstvandring på Tjörn och arbetet med att skapa en klimatsmart kultur.

 

Svenska Publishingpriset delas ut av tidskriften Populär kommunikation och premierar bidrag som ”vid sidan av en god grafisk form och en välgjord typografi lockar till läsning tack vare ett tydligt och synligt budskap, ett informativt innehåll, en god målgruppsanpassning och en tydlig identitet.” Priset delades i år ut för sextonde året. ;kultur 07/08 var i år nominerad i klassen infomagasin. Priset fick den, förklarade juryn (Lillemor Bulukin, Nils Enlund, Björn Karlsson (ordförande), Karin Rehman, Christina Sollenberg Britton och Christer Wiklander) för ”välskrivna texter och elegant utnyttjande av det omfattande bildmaterialet - allt paketerat i ett trevligt format.”

 

Redaktionen för ;kultur består av Anders Franck (projektledare och redaktör), Magnus Bergström, Bergström & Co (AD), Ylva Gustafsson och Annika Ottosson, Västra Götalandsregionen, David Björklund, Mats Fahlgren, Susanne Jansson och Pia Naurin. Fotografer representerade i årets nummer är bland andra Albert Wiking, Sören Håkanlind, Kristin Lidell, Håkan Berg och Anna Rehnberg.  Ansvarig utgivare: Kultursekretariatet i Västra Götalandsregionen. 



Kontaktperson: Anders Franck redaktör ; kultur 0708-55 50 90
Lars Nordström (fp) ordf. kulturnämnden 0709–20 68 39, Jenny Jernberg kommunikatör kultursekretariatet 031-705 17 53, Ylva Gustafsson kultursekretariatet 0522-67 08 08


Läs meddelandet som PDF