Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2011-04-06 15:48


Dagsfärsk design från Västra Götaland visas upp i Milano


Västra Götalandsregionen gör en designsatsning under Möbelmässan i Milano – en av världens viktigaste branschmässor för möbler och inredning, som inleds i nästa vecka.

Med stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och regionutvecklingsnämnd åker ett 20-tal designers och formgivare från Västra Götaland för att medverka på mässan. Under namnet ”From Västra Götaland with love” visas dagsfärsk design med inriktning på möbeldesign i kombination med innovativ textil och keramiskt konsthantverk.

Satsningen är en del av Västra Götalandsregionens uppdrag att ge stöd till tillväxtbranscherna i länet. Sedan några år tillbaka har Västra Götalandsregionens ett program för att näringsutveckla kultursektorn – designföretagen är en bransch med stor potential. Att presentera västsvenska designers och konsthantverkare på en internationell arena som möbelmässan ger både de medverkande internationella kontaktnät och stärker Västra Götalands profil som en intressant och innovativ designregion.

From Västra Götaland with love innefattar möbler, innovativa textilier, modeplagg och objekt av ett 20-tal designers och formgivare som verkar i Västra Götaland, allt i från Nudie Jeans och Almedahls till Guldåkers snickeri i Fengersfors och keramikern Annika Svensson, känd för sina handgjorda kakelugnar. Möblerna är företrädelsevis dagsfärska prototyper som ännu inte hittat sin tillverkare. Flera nya projekt och mötesplatser i Västra Götaland presenteras, som till exempel Inredia – "the melting pot of interior design”- en nytänkande mötesplats för formgivare, inredare och näringsliv samt forskningsprojektet ”Design for us” som berikar gamla vårdmiljöer med ny design och teknik.

Utställningen är en del av Svensk Forms designsatsning ”Swedish Love Stories” som visas under möbelmässan 12-17 april 2011. Mässan är ett årligt återkommande arrangemang och beräknas locka runt 150 000 besökare och journalister från hela världen. Urvalet av medverkande är gjort av representanter från Svensk Form Väst och Konsthantverkscentrum.

Länk till utställningens officiella webbplats



Kontaktperson: Claes Rydberg, kulturchef Västra Götalandsregionen 070-719 25 89
Jenny Jernberg, kommunikationsansvarig, Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72


Läs meddelandet som PDF