Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2010-06-22 10:28


Förlängt avtal om GöteborgsOperans Skövdescen.


Västra Götalandsregionen och Skövde kommun har kommit överens om att förlänga avtalet om GöteborgsOperans andrascen i Skövde. Satsningen, som startades 2002 är en viktig del i Västra Götalandsregionens arbete för ett levande kulturliv med spets och bredd i hela Västra Götaland.

Scenen är en viktig resurs för kulturlivet i Skövderegionen men bidrar även med kompetens för att utveckla turnerande musikteater i hela Västra Götaland. Uppdraget ges gemensamt av Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Satsningen har varit lyckad och parterna ser fram emot ett fortsatt gott samarbete som ska utveckla den musikdramatiska verksamheten i Skövde och Västra Götaland.

Enligt det nya avtalet ska operan fortsätta att förlägga flera av sina premiärer till scenen. Fler föreställningar ska kunna erbjudas på fler orter för en större publik i den turnerade verksamheten. För att ständigt ha liv i huset och utnyttja lokalerna maximalt får Skövde kommun möjlighet att disponera och hyra ut scenen till andra publika ändamål när operan inte har någon pågående uppsättning.

Skövdescenen är en enhet inom GöteborgsOperan och är ansluten till operans organisation.



Kontaktperson: Lars Nordström, ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070-920 68 39
Kenneth Orrgren, tillförordnad kulturchef Västra Götalandsregionen070-523 39 35 Jenny Jernberg, informationschef Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72


Läs meddelandet som PDF