Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2011-04-14 13:00


Västra Götalandsregionen tar plats i San Francisco


På fredag 15 april åker representanter för Västra Götalandsregionens kulturnämnd till San Francisco. Syftet med resan är att delta i en konferens om mångfaldsfrågor och diskutera möjligheter till samarbete och utbyte med San Francisco Arts Commission.

Västra Götalandsregionen har tillsammans med Göteborgs universitet, Länsstyrelsen i Västra Götalands län och Stampen bjudits in till San Francisco County och San Fran¬cis¬co State University för att identifiera och diskutera framtida samarbetsområden med fokus på kultur- och integrationsfrågor.

Just San Francisco är intressant eftersom området i många fall är föregångare när det gäller rättighetsfrågor, kreativitet och konstnärlig utveckling. Kulturnämndens avsikt är att försöka skapa förutsättningar för ett utbyte inom kulturområdet men det finns också ett större och bredare samarbete som pågår under namnet West to West. Bakom detta står Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, Stampen och Bok & Bibliotek. Delar av West to West – gruppen, bland andra landshövding Lars Bäckström och Pam Fredman, rektor för Göteborgs universitet, är med på resan.

Besöket som pågår i cirka en vecka innefattar studiebesök och möten med företrädare för olika kulturverksamheter. Bland annat har San Francisco Symphony visat stort intresse för ett samarbete med Göteborgs Symfoniker, som de anser ligger långt framme på barn- och ungdomsområdet. På Berkeley Arts Museum kommer nämndens representanter att få veta mer om museets arbete med konst för personer med funktionsnedsättningar.



Kontaktperson: Annelie Stark ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070-531 32 00
Lena Jagers Bladini 1 vice ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070 - 235 78 15 Claes Rydberg kulturchef Västra Götalandsregionen 070-719 25 89 Jenny Jernberg kommunikationsansvarig Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72


Läs meddelandet som PDF