Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2011-05-19 09:30


Västra Götalandsregionen vill ha medborgardialog om kulturen


Just nu arbetar Västra Götalandsregionen fram en ny kulturpolitisk strategi som ska ge en riktning och en grund för utvecklingen av kulturen i länet. Kulturnämnden vill ta del av medborgarnas åsikter. Nu kan alla som bor i Västra Götaland tycka till via webben, facebook och/eller chatta med politikerna.

Under rubriken "Bra ska bli bättre!" vill Västra Götalandsregionens kulturnämnd uppmuntra medborgarna att påverka utvecklingen av kulturen i länet. På webbplatsen finns en enkät med frågor och på facebook finns en egen grupp med kampanjnamnet. Några av politikerna i kulturnämnden kommer också att finnas tillgängliga för att chatta vid olika tidpunkter som utannonseras på webben och via facebook.

Annelie Stark, ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd om varför det är viktigt med en medborgardialog:
– Vi vill helt enkelt höra fler röster om kulturen i Västra Götaland. Givetvis träffar vi redan många olika grupper i olika sammanhang för att diskutera den framtida kulturpolitiken men vi hoppas att genom webben kunna nå ut ännu bredare. Vi vill nå alla åldersgrupper – unga som gamla. Personligen ser jag mycket fram emot att möta kommentarer och åsikter på chatten och hoppas att vi ska kunna locka stort intresse för den.

På plats i Slottskogen 6 juni
I samband med Göteborgs Symfonikers årliga utomhuskonsert på nationaldagen i Slottskogen i Göteborg gör kulturnämnden en direktinsats för att fånga upp fler röster i dialogen. I ett tält i anslutning till scenen kommer tjänstemän från kultursekretariatet guida folk till enkäten och sprida information om hur man kan göra sin röst hörd om kulturen.

Svaren och kommentarer kommer att användas som ett av flera underlag till Västra Götalandsregionens nya kulturpolitiska strategi, publiceras i sin helhet på webbplatsen och kommenteras övergripande av representanter för kulturnämnden.

Medborgardialogen är öppen till och med 15 augusti. Webbadresserna är www.vgregion.se/kultur/medborgardialog eller http://facebook.com/bra-ska-bli-battre



Kontaktperson: Annelie Stark ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070-531 32 00
Lena Jagers Bladini 1 vice ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070 - 235 78 15, Lars Nordström, 2 vice ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070-920 68 39, Claes Rydberg, kulturchef Västra Götalandsregionen 070-719 25 89, Jenny Jernberg, kommunikationsansvarig, Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72


Läs meddelandet som PDF