Pressmeddelande
Från Kultursekretariatet
2011-08-03 14:30


Västra Götalandsregionens kulturpolitiker chattar med medborgarna


Under våren har alla som bor i Västra Götaland haft möjligheten att tycka till om kulturens utveckling i länet via webben och facebook. Nu vill kulturpolitikerna skapa mer dialog, i en chatt öppen för alla.

Under rubriken Bra ska bli bättre har Västra Götalandsregionens kulturnämnd, under ett par månader uppmuntrat medborgarna att påverka utvecklingen av kulturen i länet. Det finns en enkät med frågor på webben och en egen sida på facebook som man kan lämna kommentarer på. Åsikterna, svaren och kommentarerna blir ett av flera underlag till Västra Götalandsregionens nya kulturpolitiska strategi som håller på att utformas och kommer politiskt beslutas i kulturnämnden, regionstyrelsen och regionfullmäktige under hösten.

Runt 300 personer har redan svarat och kulturnämnden hoppas på fler innan dialogen stänger 15 augusti. Dessutom vill nämnden försöka skapa en djupare dialog än vad en enkät innebär. Mellan klockan 16 och 19 tisdag 9 augusti kommer därför Annelie Stark, ordförande, Lena Jagers Bladini, förste vice och Lars Nordström andra vice ordförande i nämnden att koppla upp sig på sina datorer för att vara beredda att chatta med medborgarna. Men redan nu har politikerna responderat på medborgarnas åsikter och tankar. På webbplatsen har de återkopplat på de hittills mest återkommande åsikterna och kommentarerna bland svaren som samlats upp i enkäten och på facebook. Något som kanske kan ge lite bränsle till chatten.

Det kommer att vara möjligt att delta i chatten både via facebook och via webbplatsen. Man kommer att kunna se och följa allt som händer och dialogen kommer att ligga kvar på webbplatsen även efter chatten.

Här kommer du kunna chatta den 9 augusti 2011

www.kulturensroll.vgregion.se

www.facebook.com/bra-ska-bli-battre



Kontaktperson: Claes Rydberg, kulturchef Västra Götalandsregionen 070-719 25 89
Annelie Stark ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070-531 32 00, Lena Jagers Bladini 1 vice ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070 - 235 78 15 Lars Nordström, 2 vice ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd 070-920 68 39 Jenny Jernberg, kommunikationsansvarig, Västra Götalandsregionens kultursekretariat 070-212 50 72


Läs meddelandet som PDF