Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2007-01-18 12:00


Projektledare för Angereds närsjukhus


Styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda Specialistsjukhus har anställt projektledare för Angereds närsjukhus
 

Vid sitt sammanträde 17 januari beslutade Styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda Specialistsjukhus att anställa Marianne Olsson, för närvarande direktör för kvalitets- och verksamhetsutveckling på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som projektledare för Angereds närsjukhus från 1 februari 2007 t o m 31 december 2009.

Hälso- och sjukvårdsnämnd 12 (HSN 12) initierade 2005 arbetet med att starta ett närsjukhus i Angered. Styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda Specialistsjukhus fick bemyndigande från Regionstyrelsen i december 2006 att ta på sig driftansvaret för Angereds närsjukhus till dess att upphandling sker. Arbetet med Angereds närsjukhus sker på beställning av HSN 12 som också finansierar projektet.

Angereds närsjukhus ska utveckla en nära samverkan mellan primärvård, länssjukvård och den kommunala sjukvården och därmed bli en resurs i närområdet. Närsjukhuset ska ha inriktning mot ett hälsofrämjande sjukhus och utveckla kunskap och bemötande utifrån ett mångkulturellt synsätt.

"Jag är mycket nöjd med att Marianne Olsson har tagit på sig uppdraget som projektledare" säger Kerstin Keen, ordförande för Styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda Specialistsjukhus. "Hon har all önskvärd kompetens för detta uppdrag, inte minst genom sitt tidigare arbete med SIMBA (samverkan i vården i mellersta Bohuslän och Ale) en metod för att förbättra samarbetet mellan sjukhus, primärvård och kommuner för patientens bästa ".

"Processen går nu in i ett nytt skede, väldigt roligt och ett viktigt steg för att få närsjukhuset på kartan" säger Håkan Linnarsson, ordförande i HSN 12.    



Kontaktperson: Kerstin Keen, mobil 0706-76 41 39


Läs meddelandet som PDF