Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2008-01-30 08:00


Energisession på Svanenmärkt anläggning


Energisession är en regelundet återkommande konferens som är avsedd som en mötesplats för dem som arbetar med energifrågor. Energisession i Västsverige. Energisession hålls för tredje gången 6-7 februari. De två första åren miljödiplomerades själva arrangemangen i Trollhättan och Borås av Håll Sverige Rent, vilket uppskattades mycket av deltagarna. Denna gång är hela hotellanläggningen som Västra Götalandsregionen har valt miljömärkt med Svanen.

- Vi vill att det ska märkas att vi arbetar med miljö, säger Kristina Käck som är projektledare för Västra Götalandsregionens Energisession 2008, som hålls med Göteborgs Stad och Business Region Göteborg, Göteborg Energi och Renova som partner. Dessutom deltar en rad medarrangörer som Chalmers Energicentrum, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Svensk Solenergi och Energiråd Väst med delsessioner på olika teman i programmet.

- Miljötänkande är en viktig konkurrensfördel när allt fler företag och organisationer enligt sina miljöpolicyer ska efterfråga miljömärkta produkter och tjänster. Energisession handlar om klimat, miljö och tillväxt, så det är självfallet viktigt att Västra Götalandsregionen försöker föregå med gott exempel. Vi ställer miljökrav inom regionen när vi själva bokar lokaler och ekologisk mat, men tittar också på resmöjligheterna för de som deltar. Det måste också gå bra att ta sig kollektivt till platsen, berättar Kristina Käck på Västra Götalandsregionens miljösekretariat.

Arken där Energisession 2008 hålls har tidigare varit miljödiplomerat enligt Göteborgs Stads koncept, men sedan ägarbyte och en omfattande renovering och anslutning till en större hotellkedja, har man satsat ännu mer på miljöåtgärder. Sedan årskiftet uppfyller Arken kraven för SIS Nordiska miljömärke Svanen.

www.vgregion.se/energisession

www.svanen.nu



Kontaktperson: Kristina Käck, miljösekretariatet 0709-46 82 64
Gen Jacobsson, Arken, 031-726 25 20


Läs meddelandet som PDF