Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2008-10-03 11:00


Kungligt intresse för västsvenska passivhus


Västra Götalandsregionens miljönämnd driver tillsammans med Alingsås kommun landets enda Passivhuscentrum. Torsdag 9 oktober kommer det svenska kungaparet på besök för att se närmare på hur passivhus fungerar, och på hur Passivhuscentrum arbetar för att sprida kunskaper om tekniken bland byggföretag, konsulter, politiker och planerare.

Kungaparet har ett starkt engagemang i miljö-och klimatfrågan. Fler energieffektiva byggnader - både vid nybyggnation och renovering - är ett viktigt sätt att minska koldioxidutsläpp från uppvärmning. Utveckling och spridning av energisnål teknik och produkter ger också en möjlighet för svenska byggföretag att gå före och bidra till hållbar utveckling.

 - Vi är väldigt glada över att intressset för passivhustekniken är så stort. Särskilt viktiga är de som kan påverka attityder och beteende genom sina olika roller, från kungligheter till byggmarknadens alla aktörer, säger Per Olov Blom, ordförande i Västra Götalandsregionens miljönämnd. - Därför är kungahusets besök särskilt välkommet. Alla goda krafter behöver samverka i klimatarbetet.

Energieffektiva byggnader Västra Götalandsregionens treåriga program för energieffektivt byggande 

Passivhuscentrum

 

 Kontaktperson: Per Olov Blom 0708-94 68 91,
Ny Dinau, programledare miljösekretariatet, 076-109 91 33


Läs meddelandet som PDF