Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2008-01-24 08:00


Lönsamma klimatsatsningar

USA:s ambassadör till Energisession 2008 i Göteborg


The One Big Thing! Så kallar USA:s ambassadör Michael M. Wood sin satsning på alternativ energi och ny teknik och dess affärsmöjligheter.
I februari inleder han Västra Götalandsregionens arrangemang Energisession 2008 i Göteborg med att tala om klimat och tillväxt. Klimatpåverkan är ett reellt hot, men det ger också möjligheter för den som vill gå före i omställningen till en mindre fossilberoende ekonomi.

Under Energisession 6 och 7 februari finns ett program om energi och klimat för alla som arbetar med dessa frågor i Västsverige. Exportmöjligheter, avfall som energiresurs, vind och vågkraft, industrins effektivisering, och behovet av beteendeförändringar för att hindra klimatpåverkan, är exempel. Talarna kommer från företag, kommuner, universitet och organisationer, främst i Västra Götaland.

På Energisession hålls också sex dialogmöten inom den regionala klimatdialogen Smart energi för att diskutera gemensamma utmaningar. Ryms bilen i staden 2020, gröna transporter, bostäder utan uppvärmning, och vem som egentligen ska ta ansvar för produktion och vår konsumtion? De som väljer att delta i dialogmötena inom Smart energi bidrar till gemensamma klimatstrategier och konkreta överenskommelser som planeras i Västra Götaland, både inom politik och näringsliv.

Energisession anordnas för tredje gången 2008 av Västra Götalandsregionen som en mötesplats för strategiska energifrågor. I år är Göteborg värdstad med Business Region Göteborg, Göteborg Energi och Renova som lokala partner. Dessutom är en rad företag, institutioner och organisationer medarrangörer, bland andra Chalmers, Energiråd Väst, Sveriges Byggindustrier, Svensk Solenergi, Vätgas Sverige och Älvstranden Utveckling.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig på www.vgregion.se/energisession

Läs mer om Smart energi



Kontaktperson: Kristina Käck, projektledare Energisession 0709-46 82 64
Kerstin Quentzer, projektledare Smart energi, 0705-08 89 93


Läs meddelandet som PDF