Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2012-11-15 08:59


Praktisk handbok:

Design med Omtanke - en metod för hållbara miljöer


När Västra Götalandsregionen startade Design med Omtanke för tio år sedan var det för att öka tillgång och efterfrågan på produkter för hållbar inredning. Sedan dess har det genom praktik växt fram en praktisk metod för att förändra miljöer på ett hållbart sätt och där de som arbetar inom en verksamhet blir delaktiga på djupet.

Hur gör man? Det berättar boken Design med Omtanke - en metod för hållbara miljöer. Boken är en praktisk vägledning för personal som vill förena sin verksamhetsidé med en funktionell miljö.

Verktyg för förstudie

Med kunskap, inspiration och kreativa övningar får man verktyg att göra en förstudie, som tydligt visar verksamhetens behov och viktiga prioriteringar. Det är i det tidiga skedet man lägger grunden för ett bra slutresultat.

Metoden vänder sig också till arkitekter och fastighetsförvaltare som vill få bra beställare och nöjda kunder. DMO fyller ett tomrum genom att vara en handbok för det tidiga skedet. Den lotsar användaren genom arbetet med de nya lokalerna. Metoden fungerar även för utomhusmiljöer och i produktutveckling.

Omtanke om människor och miljö är den röda tråden. Det blir inte dyrare. Men bättre!

Mer information

Mer information om Design med Omtanke 

Boken är utgiven på Svensk Byggtjänst Förlag och kan köpas därifrån. Se www.vgregion.se/bestall eller www.svenskbyggtjanst.se



Kontaktperson: Se "Kontakt", eller Kompetensbanken under "Vill du vara med?" på www.designmedomtanke.se


Läs meddelandet som PDF