Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2010-11-29 15:30


Årets miljöjulkalender

Heliga julskinkor och cykelmeck


Årets upplaga av miljöjulkalendern är minst sagt bred. Du kan läsa inspirerande artiklar som handlar om allt ifrån hur man kan bygga om sin cykel till elcykel, alternativ till den heliga julskinkan samt till ett gäng kvinnor som tjänar pengar på vindkraft. Miljöengagerade experter och lekmän från Västsverige delar med sig av sina tankar och tips för en hållbarare jul.

Redan den 30 november tjuvstartar kalendern med tips på smarta julbord. Därefter kommer nya artiklar att publiceras dagligen från 1 december fram  till julafton. Kalendern är ett samarbete mellan ett 20-tal kommuner i Hållbar utveckling Västs kommunnätverk för Hållbar utveckling och delfinansieras av Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen.

Två personer som har ett djup miljöengagemang är Lars Bäckström, landshövding i Västra Götaland och Gert-Inge Andersson, ordförande i regionstyrelsen för Västra Götalandsregionen.

-Vi vill ha en jul som varar mer än till påsk, vi vill ha ett uthålligt julfirande som är en del av ett uthålligt samhälle både socialt och miljömässigt, säger Lars Bäckström. För sin egen del så tycker han att tid är det bästa julklappen vi kan ge varandra, men att det är viktigt att vi också unnar oss saker.

Gert- Inge Andersson menar att vi har mycket att vara stolta över i vår region med en rik och varierande natur och en prioriterad fråga är ett hållbart samhälle i samklang med tillväxt och utveckling. Julen är för honom viktigaste högtiden och han njuter av familjens sällskap.

Följ kalendern på http://www.miljojulkalendern.se

  



Kontaktperson: Ingrid Horner, miljösekretariatet 0709-93 48 24
Karin Holm, Hållbar utveckling Väst, 0705-33 15 44


Läs meddelandet som PDF