Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2012-02-06 08:30


Miljöinnovationstävling drar igång igen


Miljönämnden beslutade på sitt sammanträde i fredags att stödja tävlingen "Miljöinnovation". Det är ett sätt att främja Sveriges intressantaste miljöinnovationer och snabbare få dem att bli kommersiella.

Västra Götalandsregionen går in som ny finansiär och Innovatum är projektägare och ska administrera tävlingen. Tidigare stod Region Halland bakom tävlingen som hölls från 1995 till 2009. 

De tidigare initiativtagarna och de nationella huvudfinansiärerna har deltagit i arbetet kring nystart och utveckling av tävlingen. Alla de cirka 200 tidigare finalisterna ingår i ett nätverk. Många av företagen och deras produkter har lyfts upp som goda exempel i flera sammanhang bland annat för miljöteknikexport.

- Det är viktigt att det är en nationell tävling. Samtidigt har vi vissa regionala fördelar genom att Västra Götaland är en stark industri- och kunskapsregion. Här finns potentiella företag som både kan vara grogrund och kunder för ny miljöteknik, och till exempel Chalmers där nya idéer kan uppstå och utvecklas, säger Sören Kviberg, ordförande i Västra Götalandsregionens miljönämnd.

Utlysning av tävlingen Miljöinnovation planeras till våren 2012 under förutsättning att övriga beslut om finansiering tas av övriga partner.

www.miljoinnovation.se   



Kontaktperson: Tomas Österlund, miljöstrateg 0702-22 12 19


Läs meddelandet som PDF