Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2013-06-19 11:30


Miljönämndens sammanträde 13 juni


Västra Götalandsregionens miljönämnd höll den 13 juni sitt sista sammanträde inför sommaren.

På dagordningen stod först beslut om förslag till nästa miljöprogram för perioden 2014-2016 för Västra Götalandsregionens egna miljöarbete i organisationen. Ett förslag har varit på remiss under våren och miljönämnden beslutade nu om ett justerat förslag. Det skickas vidare till regionstyrelsen och därefter till regionfullmäktige som beslutar om fastställande i oktober.  

Övriga beslut handlade bland annat om svar på en remiss från Naturvårdsverket om att förebygga avfall, ett beslut att medfinansiera satsningar på regional fjärrvärme och beslut om stöd till ett Interregprojekt om biogas.

Vid mötet fick miljönämnden information av prefekt Mari Källersjö om ekonomi och pågående och planerade aktiviteter i Göteborgs Botaniska trädgård. Birgitta Nilsson berättade EU-projektdelen i Studio Re:design och Thomas Nyström, Chalmers redogjorde för en förstudie om slutna materialcykler inom möbelindustrin.

Hanna Hellström, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och Jens Strömberg redovisade den kartläggning som gjorts av materialflöden och avfall inom sjukvården i Västra Götalandsregionen.  

Lista på miljönämndens beslut i korthet (pdf)

Miljönämnden

Internt miljöarbete inom Västra Götalandsregionens organisation

Biogas VästStudio Re:design



Kontaktperson: Ingrid Horner, kommunikatör 0709-93 48 24


Läs meddelandet som PDF