Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2013-06-05 08:00


Nu är programmet för Västerhavsveckan 2013 klart


Vad spännande det är att bläddra i Västerhavsveckans program! Tack vare våra många medarrangörer kan vi erbjuda upplevelser för stora och små längs hela kusten, så gott som varje dag i veckan 3-11 augusti. Det säger Sören Kviberg, ordförande i Västra Götalandsregionens miljönämnd, som redan 2008 tog initiativet till denna temavecka för havsmiljön.

Han fortsätter: -Vi vet att det finns många problem i havet, som vi måste göra något åt – föroreningar, överfiske och annat. Med Västerhavsveckan hoppas vi väcka nyfikenhet och intresse för dessa frågor, så att fler bryr sig mer om ”hur havet mår”.

Mängder av aktiviteter att välja på

Under Västerhavsveckan finns möjlighet att göra det man bara drömt om. Som att följa med på forskningsexkursion, spana efter sälar eller prova havskajak! Eller varför inte vandra med guide eller besöka en spännande fyrplats?

Forskare bjuder på intressanta föredrag och för barnen finns strandskolor, experiment-verkstäder, klappakvarier och mycket mer. Allt för den som vill lära mer om havet – och nästan allt är gratis för besökaren!

Arrangörerna presenteras på egna sidor på Västerhavsveckans webbplats www.vasterhavsveckan.se, och i det tryckta programhäftet som finns på bl a turistbyråerna.

Västra Götalandsregionens miljönämnd arbetar för att skapa arbetstillfällen och samtidigt utveckla en god miljö och ett hållbart samhälle i Västra Götaland. Miljönämnden finansierar också till stor del Göteborgs Botaniska Trädgård och Västkuststiftelsen. Detsamma gäller den s k skärgårdsrenhållningen, dvs toaletter och soptunnor i naturhamnar på Bohuskusten.

Mer information

För att hämta en pdf-fil med hela programmet och för mer information om Västerhavsveckan, gå till: www.vasterhavsveckan.se



Kontaktperson: Gunilla Fransson Bangura, projektsamordnare för Västerhavsveckan 2013: 0709-30 59 30
Per Hörberg, Västra Götalandsregionens miljösekretariat: 0709-95 43 69


Läs meddelandet som PDF