Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2015-04-09 09:00


Ny tävlingsomgång i Green Innovation Contest


Green Innovation Contest är tillbaka och öppnar den 21 april. Tävlingen som leds av Innovatum sätter miljöinnovationer i centrum och vill bidra till bättre marknadsförutsättningar för dem. Innovatörer från hela Sverige bjuds in att delta.

Årets upplaga av Green Innovation Contest öppnar i samband med Innovationsriksdagen i Västerås 21 april. Tävlingen har inriktningen hållbara miljöinnovationer och går ut på att innovatören ska beskriva och redovisa innovationens potential. Syftet är att därmed öka möjligheten att knyta förtroendefulla kontakter med potentiella kunder och samarbetspartners.

– Västra Götalandsregionen stöttar initiativtagare för innovationer inom energi och miljö som befinner sig i ett utvecklingsskede för marknaden. Nytänkande och innovation är viktigt inte minst för omställningen till ett fossiloberoende samhälle, säger Peter Holmberg, miljöchef.

– Från Innovatums sida är vi stolta över att starta ytterligare en tävlingsomgång och ännu en gång ha chansen att göra skillnad för innovatörer och innovationer. Vi hoppas att initiativet bidrar till fler innovatörer lyckas med att utveckla en produkt eller tjänst till marknaden, säger Peter Zienau, VD för Innovatum.

I år är tävlingsplatserna begränsade till 80 innovationer. Prisplatserna kommer att delas ut till miljöinnovationerna med högst affärs- och miljöpotential. De kan vara flera och inom olika områden. Bedömning görs av tävlingens beredning- och jurygrupp.

Om Green Innovation Contest

Green Innovation Contest en nationell tävling som projektleds av Innovatum och finansieras av Energimyndigheten, Tilllväxtverket samt Västra Götalandsregionen.

Tävlingen vänder sig till privatpersoner, studenter och forskare samt till start-ups och etablerade småföretag med en hållbar miljöinnovation som är redo att bli en tjänst eller produkt på marknaden.

www.greeninnovationcontest.se

Västra Götalandsregionens insatser inom miljöområdet 



Kontaktperson: Tomas Österlund, miljöstrateg 010-441 40 29
Jenny Järvelä, projektledare, Innovatum 0520 – 28 93 49, 0769 – 48 81 71


Läs meddelandet som PDF